لئوناردو داوینچی نقاش، دانشمند، مجسمهساز، موسیقیدان، ریاضیدان، معمار، مهندس، آناتومیست، زمینشناس، نقشهکش، مخترع، گیاهشناس و نویسنده ایتالیایی در دوره ی رنسانس بود. شهرت جهانی داوینچی بیشتر بهخاطر نقاشیهای شام آخر و مونالیزا است.…
عکاسی یا فَرتورنِگاری یا فُتوگِرافی (Photography) در واژه به معنای روش عکاسی و عکسبرداری است و همچنین به عمل و شغل عکاس نیز گفته میشود.این هنر در اکثر زبانهای جهان فتوگرافی خوانده میشود که ترکیبی از دو واژهٔ یونانی فتو به…
مجسمهسازی، تندیسگری یا پیکرتراشی هنر همگذاری یا ریخت دادن به اشیا است و ممکن است در هر اندازه یا با هر سازمایهای (مصالحی) یا تکنیکی انجام گیرد. به فرآوردههای این هنر تندیس، پیکره یا مجسمه گفته میشود.…
تئاتر یا نمایش (Theatre) (Théâtre) یکی از شاخههای هنرهای نمایشی است که داستانی را در برابر تماشاگران نمایش میدهد. به جز نوع معیار گفتار دراماتیک، تئاتر نوعهای دیگری نیز دارد؛ مانند اپرا، باله، کابوکی، موزیکال، خیمه شب بازی، پانتومیم، تئاترخیابانی و تئاترشورایی. مهد تمدن…
سینما (cinéma)، یک رسانهٔ مهم دیداری و شنیداری مبتنی بر فناوری است که افزونبر بعد هنری، یک فعالیت اقتصادی نیز به حساب میآید. یک اثر سینمایی که فیلم سینمایی نامیده میشود، از عناصر تصویر…
هنرهای زیبا (Fine art) هنرهایی است که تنها به دلایل زیباییشناسی و کمتر با توجه به کارکرد یا پایداریشان خلق شدهاند. به عبارتی نه به خاطر چیزی دیگر، بلکه به خاطر…
در علوم فلسفه و وجود، هنر رابطه بسیار نزدیکی با متافیزیک و اگزیستانسیالیسم و رئالیسم دارد. ارسطو هیچ گونه محکومیت هستی شناختی برای هنر ندارد. او مانند افلاطون فکر نمیکند که یک مرتبه…
هُنَر(Art)، کنش آزادانه درونی واجد برانگیختگی، که به نحو نمادین به منصه ظهور برسد، تعریف شده و بدین ترتیب حوزه هنر، از سایر حوزه های فعالیت انسانها، نظیر حوزه علم، فلسفه، اخلاق، منطق،…